Gorillasports.cz

Léto už je za dveřmi, pomozte si kardiem 1.

Léto už je za dveřmi, pomozte si kardiem 1.

Co je to vlastně kardio?

Kardio je spíše vytrvalostní cvičení, nikoliv silové. Toto cvičení je jedním z nejlepších způsobů, jak si dopomoci k vysněné postavě, ale musíme vědět, jak správně kardio provádět, aby nám neubývala svalová hmota a netrápili se zbytečně. Při kardiu dochází k rovnoměrnému zahřívání těla, ovšem pouze při správné tepové frekvenci. Kardio je mimo jiné i velmi zdravý pohyb, jelikož posiluje náš kardiovaskulární systém.

Typy kardia
Druhy kardia se dělí podle intenzity tepové frekvence, na vysokou, střední a nízkou.

MAXXUS BĚŽECKÝ PÁS TREADMILL 8.1, 206 X 93 X 151 CM


- Běh = Běhat můžete chodit kamkoliv - do přírody, do lesa, do parku, nebo klidně i do města. Během zahříváte při správné frekvenci rovnoměrně celé tělo, zabíráte na srdce a plíce a samozřejmě hubnete a získáváte lepší fyzičku. Při běhu vyplavíte stres a získáte endorfiny (pocity štěstí).


- Jízda na kole, bruslích = Tyto aktivity jsou vhodné spíše pro teplejší roční období. Jízda na kole nezatěžuje klouby jako běh. Zároveň tak posilujete spodek těla, ale v náročnějším terénu i celé tělo. Jízda na bruslích je skvělá na hubnutí. Posilujete svaly celého těla a též vyplavujete endorfiny.


GORILLA SPORTS STACIONÁRNÍ KOLO, 130 X 51 X 87 - 113,5 CM

- Kardio stroje = Ve fitness centrech najdete několik kardio strojů, ale každý může mít trošku jiné zaměření, techniku a obtížnost. Kardio stroje můžou být vhodné pro HIIT tréninky, před cvičením silového tréninku, nebo při nepříznivém počasí, kdy nemůžeme vykonávat aktivity výše uvedené.


- Plavání = Je kardio i silový trénink v jednom. Plavání patří k jedněm
z nejzdravějších pohybů pro vaše tělo. Plavání je skvělé pro Vaše plíce.
Na základě výzkumů University of Indiana jsou pravidelní plavci biologicky o 20 let mladší než říkají jejich občanky. Vědci říkají, že plavání až do pozdního stáří zmírňuje krevní tlak, snižuje hladinu cholesterolu, zlepšuje kardiovaskulární oběh, centrální nervový systém, kognitivní funkce, objem svalové hmoty a váš krevní obraz bude vypadat, jako byste byli o několik let mladší.


- Týmové sportovní aktivity = Takovými aktivitami se myslí sporty jako fotbal, basketbal, volejbal, florbal, házená, vybíjená, hokej a podobně. Nejen že si u těchto aktivit zaběháte, ale děláte různé pro tělo překvapivé pohyby a u mnohých cvičíte i třeba přesnost.


- HIIT - high intensity interval training = Princip tohoto kardia je ten, že střídáte intervaly intenzivního kardia a intervaly odpočinku. Příkladem je třeba sprintGORILLA SPORTS ZÁTĚŽOVÁ VESTA, ČERNÁ, 30 KG 20 vteřin a pak 30 vteřin chůze.


- Domácí práce (mytí oken, vysávání, vytírání,...) = U těchto aktivit se také zapotíte a spálíte několik kalorií, jelikož zabírá celé tělo a zvyšujete tepovou frekvenci.


Podívejte se do našeho širokého sortimentu na kardio stroje, či pomůcky na výše zmíněné aktivity.

Zpět do blogu

Diskuze k článku (0)

Vaše jméno
Zadejte Vaše jméno
Kontaktní e-mail
Zadejte Váš e-mail
Vaše zpráva
Zadejte Vaší zprávu
Údaje označené * jsou povinné
Načítání
Načítám...