Zadej kód GORILLADAYS a získej 15% slevu na všechno nezlevněné fitness vybavení! Pozor, akce platí jen do 30. 4. 2024!
×
Gorillasports.cz

5 cviků pro pevnou postavu v plavkách

01.06.2021

0

5 cviků pro pevnou postavu v plavkách

Léto je konečně tady a s ním i plavková sezóna. Proto je nejvyšší čas doladit postavu, abyste se na pláži nebo u rybníka nemuseli schovávat do ručníku. Zařaďte do své každodenní rutiny jednoduché cviky a zachraňte, co se dá.

Na cvičení není nikdy pozdě

Nejlepší je samozřejmě myslet na léto po celý rok a posilovat problémové partie průběžně. Pokud nemáte dostatečně pevnou vůli, takže jste přípravu trochu zanedbali, vrhněte se na těchto pět základních cviků. I 15 minut denně dokáže zázraky.Gorilla Sports kettlebell činka, 20 kg

Plank

O planku, neboli prkně, už určitě někdy slyšel každý, kdo se zajímá o fitness. Jedná se o velice jednoduchý cvik, o to více však záleží na správném provedení. Při planku držte celé tělo v rovině, zatímco se opíráte o lokty a prsty na nohou. Vydržte tak dlouho, jak zvládnete. Při každodenním opakováním se dočkáte překvapivých výsledků. Plank má mnoho obměn, můžete ho cvičit také na boku, nebo s bosu podložkou.Gorilla Sports Klouzavé disky 2 ks

Nůžky

Dalším cvikem, který zatočí s tukem na břiše, jsou nůžky. Vleže na zádech přitiskněte bedra k zemi, dlaně vsuňte pod hýždě a nohy zvedněte zhruba 15 cm nad zem. Poté začněte „stříhat" nohama, neboli překládejte je střídavě přes sebe. Zkuste vždy vydržet alespoň 20 sekund.

Loďka

Pro správné držení těla je důležité posilovat střed těla. Při cvičení lze využít mnoho cviků z jógy, mezi něž patří také loďka. Lehněte si na záda a zvedněte rovný trup a napnuté nohy, takže Vaše tělo vytvoří písmeno V. Ruce nechte natažené a váhu těla držte na sedacích kostech, nikoliv na bedrech. Vydržte alespoň 5 nádechů a výdechů, poté zopakujte.Gorilla Sports Stojan na velkou tyč - variabilní, 160 cm

Poloviční most

Tento cvik posiluje stehna, hýždě a přímý břišní sval. V lehu na zádech pokrčte kolena, nohy jsou na šířku boků. Ruce položte vedle těla a s nádechem zvedněte pánev tak, aby se bederní páteř dostala na úroveň kolen. Při náročnější variantě jsou paty odlepené od země a váha celého těla spočívá na špičkách nohou, na ramenou a na pažích.

Dřepy

Dřepy (neboli squats) zná každý už z mateřské školy, proto míváme tendenci tento cvik podceňovat. Správně provedený dřep je však velice účinný na posílení svalů hýždí a nohou. Postavte se rovně, kolena i špičky směřují ven. Pokrčte kolena a klesejte do podřepu, hýždě tlačte dozadu, jako byste si chtěli sednout na židli, a ruce zvedejte před sebe. Zkuste začít s 10 opakováními ve 3 sériích a postupně si přidávat.

 


Vyzkoušejte naše stojany na dřepy, kde si můžete nastavit požadovanou intenzitu a posilovat podle svých aktuálních možností. Squat Racks najdete v naší nabídce za příznivé ceny.

Zpět do blogu

Diskuze k článku (0)

Vaše jméno
Zadejte Vaše jméno
Kontaktní e-mail
Zadejte Váš e-mail
Vaše zpráva
Zadejte Vaší zprávu
Údaje označené * jsou povinné
Načítání
Načítám...