Gorillasports.cz

Jak zvládnout skoky na plyoboxu – přípravný trénink

22.03.2023

0

Jak zvládnout skoky na plyoboxu – přípravný trénink

Plyometrická bedna, plyobox či jump box je čím dál oblíbenějším cvičebním nářadím nejen v profesionálních posilovnách, ale i při domácím tréninku. Do své pravidelné rutiny ho zařazují příznivci crossfitu a funkčního tréninku, atleti, tenisté, ale také fotbalisté a hokejisti. Podpoří Vaši dynamiku, rychlost, výbušnou sílu i sílu odrazu.Gorilla Sports Plyobox v černé barvě

Cvičení na plyoboxu může být poměrně pestré, pokud víte, jak na to. Skoky vyžadují odvahu, a možná jsou pro začátečníky trochu děsivé. Abychom Vám pomohli tento strach odstranit, sestavili jsme čtyři cviky, které vás optimálně připraví na váš první skok na plyoboxu. Všechna tato cvičení také slouží k optimalizaci skoků na plyoboxu, abyste mohli brzy používat vyšší bedny.Gorilla Sports Jump Box černý, 45 cm

Přípravná cvičení

Jakmile zvládnete teorii, přijde čas být odvážnější! Ukážeme vám, co nacvičit, aby Vaše první skoky na plyoboxu dopadly dobře.

1. Skok do dálky
Dlouhé skoky jsou optimálním cvičením pro zlepšení vaší skokové síly. Soustřeďte se na koordinované skákání a přistávání. Cvičením s dlouhými skoky zlepšujete rovnováhu a napětí těla, takže můžete bezpečněji přistupovat ke skokům z plyoboxu.

2. Dřepy
Přistání na plyoboxu je jako dřep. S dřepy se tedy můžete dobře připravit na koordinované a bezpečné přistání. Dřepujte správně a ujistěte se, že vaše váha je zcela na patách.Gorilla Sports Jump Box černý, 60 cm

3. Nahoru a dolů
Na plyoboxu můžete zpočátku trénovat nastupování a sestupování. Důležité: Když to děláte, měli byste švihnout pažemi, když šplháte nahoru. Zvyknete si tak na pohyb a budete se cítit bezpečněji.

4. Dřepy s výskokem
Dynamický odraz od země efektivně zlepšuje vaši skákací sílu a pohyblivost nohou. Při provádění skoků z dřepu se ujistěte, že dopadáte měkce a kontrolovaně. Stejně tak by to mělo být později při naskakování na plyobox.


Náš tip: Pokud si stále nejste nevěříte a na plyobox si netroufáte, můžete začlenit všechny čtyři cviky do Vaší cvičební rutiny a nadále se zlepšovat. Nebojte se – mnoho sportovců má velký respekt ke skokům na plyoboxu. Ale jsme si jisti, že Vy to dokážete!

Zpět do blogu

Diskuze k článku (0)

Vaše jméno
Zadejte Vaše jméno
Kontaktní e-mail
Zadejte Váš e-mail
Vaše zpráva
Zadejte Vaší zprávu
Údaje označené * jsou povinné
Načítání
Načítám...